Pure partners

PURE verbinding

Noir de Cochon

PURE Partners

Wij kiezen onze leveranciers en samenwerkingspartners met veel zorg uit. Waar het kan werken wij zoveel mogelijk samen met lokale en regionale partners. Dat doen we voor de pure en eerlijke producten en voor het verminderen van de milieu-impact van transport.

Door deze lokale samenwerkingen kunnen onze deelnemers bovendien zelf de ingrediënten voor onze gerechten afhalen en zich daarmee mengen in het sociale dorpsleven.

Echte Bakker August van Vilsteren

August Van Vilsteren

Bakker August van Vilsteren in Diever bakt onze heerlijke appeltaarten vanuit een uniek receptuur met appels van de groenteboer en meel van de molen… En dat doet ‘ie goed: de pure ambacht, hoge kwaliteit en de dagelijks verse producten proef je door in onze voortreffelijke appeltaarten. Met onze deelnemers gaan we de ingrediënten verzamelen en mogen we het eindproduct in de bakkerij bij van Vilsteren in gaan pakken.

IJssalon Smaak

IJssalon Smaak in Diever maakt met verse melk en vers fruit uit de buurt de heerlijkste ijsproducten met aandacht als belangrijkste ingrediënt. Ook melkvrij, glutenvrij en suikervrij ijs maken ze zelf. Dit alles maakt Smaak voor ons de ideale partner voor onze ijsgerechten.

Noir de Cochon

Bij Noir de cochon in Darp scharrelen gezonde raszuivere Gasconne varkens heerlijk rond in hun eigen bos. Ze kunnen de hele dag lekker wroeten, zich te goed doen aan al het lekkers wat er te vinden is en zodoende langzaam groeien. Zo dragen ze hun steentje bij aan de biodiversiteit en het ecosysteem. Dit zeldzame ras, het neefje van de Iberico varken, staat bekend om het kwalitatieve en smakelijke vlees. U vindt het vlees van Noir de Cochon bij ons terug in de vorm van een heerlijke droge worst

Maallust Bier

In het nabij gelegen Veenhuizen wordt Maallust bier gebrouwen. De ambachtelijke speciaal-bieren zijn eigentijds, maar geworteld in het verleden en geïnspireerd door oude bier-typen. De bieren van Maallust zijn authentiek en gebrouwen met alleen de beste ingrediënten. Of het nu de blonde weldoender is of de tripel zware jongen, de maallustbieren staan bol van karakter.

Zorg&Natuur

Zorg & Natuur

Zorg & Natuur uit Assen is een onderdeel van zorgpartner Phusis. Bij deze slager en zorgboerderij halen wij gras gevoerd natuurvlees van hun eigen runderen en schapen die vrij rondlopen in natuurgebieden in samenwerking met Staatsbosbeheer.

koffielust

Met Mark ter Maat van Koffielust werken we samen op het gebied van koffie. Wij kopen onder andere groene koffiebonen via hem in om zelf met onze deelnemers te gaan branden. Mark koopt via kleine organisaties die rechtstreeks inkopen bij de koffieboeren. Hij vermijdt zo de in transparante en steeds groter wordende koffiemultinationals die de koffiemarkt domineren en weinig bijdragen aan het verminderen van armoede onder koffieboeren.

Informatiepunt Diever

We werken nauw samen met het toeristisch informatiepunt Diever voor een optimale informatievoorziening richting gasten en/of toeristen. Klik op de link om de tijden te zien dat er altijd een medewerker van het Toeristisch Informatiepunt aanwezig is. Buiten die tijden om kunnen wij ook helpen met informatievoorziening en zelfs de aanschaf van artikelen, zoals wandel en fietskaarten, souveniers etc

Leader

Mede door steun van de Leadersubsidie konden alle plannen direct worden gerealiseerd. LEADER is een subsidieregeling, onderdeel van het Europees gemeenschappelijk landbouwbeleid, die is bedoeld voor projecten gericht op het versterken van het landelijk gebied, door het behoud van de leefbaarheid van het platteland, het versterken van de sociale cohesie, en behouden/versterken van het voorzieningenniveau.

deelfiets Nederland

Naast onze brasserie kunnen jullie fietsen huren via Deelfiets Nederland.

Ben je op zoek naar een vervoersmiddel om het
laatste stukje van je reis af te maken? Ben jij bewust bezig met duurzaamheid, klimaatverandering en je eigen gezondheid?
Wil je een dagje uit met je partner, vrienden/vriendinnen of familie?

Gebruik snel en eenvoudig één van de deelfietsen en ervaar vrijheid en gemak. Huur al een elektrische deelfiets vanaf 3 euro per uur.

Of je nu actief wilt genieten van onze prachtige natuur, cultuur komt snuiven of een van de vele evenementen wilt bezoeken.

Drenthe is de plek waar je je vrije tijd het best besteedt ! Klik op de link om je te laten verrassen naar al dat drenthe te bieden heeft !

Samenwerkingen

 • Toeristisch Informatie Punt Via Stichting Promotie Westerveld
 • Bestuur gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe
 • Bestuur Stichting Koepel Ondernemend Westerveld
 • Marketing Drenthe
 • Gemeente Westerveld
 • Provincie Drenthe
 • Zorglocaties in de regio
 • Lokale ondernemers verenigd onder de Ondernemers Vereniging Diever
 • Stichting Diever Village of Shakespeare
 • Zorgstichting Phusis
 • Staatsbosbeheer
 • Drents Landschap en hun informatiecentra

Bosweg 2a
7981 LE Diever

info@puurindiever.nl

0521 700266

+31 6 52064365

Maandag - Zondag : 09:00 t/m 18:00 uur

Huisdieren zijn welkom bij ons binnen !

KvK nr : 04060153

Brasserie PUUR heeft de dagbesteding ondergebracht bij stichting Phusis in Assen. Zij dragen zorg voor deskundige hulp en ondersteuning.

Lees meer..

© Made by Ybrand i.s.m. Alanda!